Welkom op mijn website

libelle.png 

Eigenlijk ben ik mijn hele leven al bezig met textiel, lapjes en draadjes. Altijd iets aan het maken, poppen en dieren, kleding, en natuurlijk wol: spinnen, verven, en daar weer dingen van maken. Bij de eerste kennismaking met het vilten wist ik al: dit is iets voor mij. 

 

Vilten is een hele oude techniek. Van losse wolplukken maak je met behulp van water,  zeep en wrijving een stevig textiel. Aanvankelijk voorzichtig, omdat de wol nog geen samenhang heeft, maar naarmate het proces vordert moet er kracht en inspanning worden geleverd om een stevig vilt te maken.

 

Inmiddels ben ik zon 15 jaar met vilt bezig, en er nog lang niet op uitgekeken. Ik werk graag driedimensionaal, vooral hoeden, maar ook dieren, bloemen, tassen en warme sloffen. Daarnaast het vachtvilten, omdat de mooie wol op die manier prachtig tot zijn recht komt in bijvoorbeeld (wand)kleden en kussens voor de woninginrichting.

 

Het grootste deel van mijn werk is te koop, daarnaast werk ik ook op bestelling. Voor mensen die liever zelf een keer echt kennismaken met het vilten, geef ik op kleine schaal workshops, waar je onder mijn begeleiding je eigen werk kunt maken.

 

Op deze website staan afbeeldingen van voorwerpen die ik al eens heb gemaakt. Er is altijd overleg mogelijk over ontwerp, kleur en materiaal.