Expositie "Alles Vliegt Voorbij" Dordrecht 2023


Duo expositie in Merz: ‘’Alles vliegt voorbij”

In café restaurant Merz zijn in de maanden april t/m juni veelkleurig vilt te zien van Angeline kriek en olieverf schilderingen van Annemarie Hoogstad.

OPENING EXPOSITIE VRIJDAG 31/3 om 17.00

Annemarie maakt eigenzinnige kleurrijke schilderijen met olieverf en houtskool. Zij is jaarlijks veel te zien op het buiten-kunstevenement KUNSTHOOFD op het Dordtse Groothoofd. Haar onderwerpen pikt zij uit het leven van alledag zoals de bloementuin, zoemende beestjes, de natuur en recentelijk ook de Dordtse binnenstad. Op wonderlijke wijze geeft zij er haar eigen draai aan, waardoor zelfs de meest gewone voorwerpen plots een onwaarschijnlijk karakter krijgen. Het resultaat is altijd verrassend en op een prikkelende manier mooi. “Ik leg mijzelf de taak op dat de kijker geboeid blijft. Het moet een ontdekkingstocht zijn die geen begin en einde kent.”

Angeline maakt haar textielkunst vooral van wol. Verbonden in vilt laat het zich plooien tot ruimtelijk werk met veel expressie, maar ook meer verfijnd in kleiner werk. Mooi om naar te kijken, of draagbaar in de vorm van kleding en hoeden. Haar inspiratie komt uit wat er in haar omgeving gebeurt en de natuur. Daarnaast uit Afrika waar zij een aantal jaar woonde, mythen, metaforen en volksverhalen.. Zo ontstaat haar kunst, meestal kleurrijk, soms serieus en soms met een grapje.

Voor info:
www.annemariehoogstad.nl
www.angellinevilt.nl
Beiden werken ook in opdracht.

Adres: Korte kalkhaven 3, 3311JM DORDRECHT
Openingstijden: woensdag en donderdag vanaf 16.00- 23.30
Openingstijden: vrijdag, zaterdag, zondag vanaf 12.00-02.00
Omdat een groot deel van de expositie in de bovenzaal plaatsvindt, welke soms is afgehuurd, is een telefoontje vooraf wenselijk: 078-6132582